Tiotusentals båtälskare väntas i helgen

Båtmässan Gustavsberg.
Allt på sjön, från 31 augusti till 2 september.
280 motor- och segelbåtar. 90 utställare och aktiviteter. Men också politiker som vill nå ut med miljöbudskap. På fredag sätter båtmässan i Gustavsbergs hamn igång.

Den kallas, av arrangörerna, Sveriges största flytande båtmässa. Enligt arrangören brukar det komma omkring 25 000 besökare till det 800 bryggmeter stora området vid Farstaviken.

280 motor- och segelbåtar får såväl Värmdöbor som övriga länsbor att besöka hamnen när båtmässan ”Allt på sjön” drar igång på fredag i Gustavsbergs hamn.

Men också politiker passar på att få sin stund under mässan. Ett av miljöpartiets språkrör, Hanna Thorell, tänker prata om ett giftfritt vatten i den omdiskuterade Farstaviken.

– Vi har drivit vattenfrågan väldigt mycket under året. Dels har vi jobbat för att stoppa utsläppen av avloppsvatten i våra vikar men också för att stoppa de giftiga föroreningarna i Farstaviken. Det kommer vi nu att sätta fokus på, säger Hanna Thorell (MP).

Prova på vattenlekar

Under mässan finns flera aktiviteter, bland annat kan besökare prova på mindre motor- och segelbåtar samt vattenlekar.

Allt på Sjön i Gustavsberg arrangeras av Sweboat – Båtbranschens Riksförbund i samarbete med Gustavsbergs Marincenter, SF Pontona och Värmdö Kommun.