Fira in hundens år i Huddinge

Hundens år firas in på Östra gymnasiet i Trångsund.
Hundens år firas in på Östra gymnasiet i Trångsund.
På lördag är det dags att fira in det kinesiska nyåret i Huddinge. Workshops och föredrag står på schemat när nyårsfirandet går av stapeln på Östra gymnasiet i Trångsund.

Den 16 februari infaller det kinesiska nyåret och tuppens år övergår till hundens. På Östra gymnasiet i Huddinge kan du på lördag fira in det nya året med att prova origami, qigong och kalligrafi.

Medan du avnjuter kinesiskt te och klassiska nyårstilltugg kan du dessutom lyssna till ett föredrag om hur du kan låta den kinesiska kulturen inspirera till ett mindre stressigt liv.

Konstutställningen The Art of Zhen Shan Ren, som pågår mellan den 5-17 februari på gymnasiet, finns också tillgänglig att besöka.

Festligheterna arrangeras av kulturföreningen Lyktan.

Fakta

Det kinesiska nyåret

Kinesiskt nyår eller vårfesten är det kinesiska nyåret enligt den traditionella kinesiska kalendern.

Det infaller vid den andra nymånen efter vintersolståndet, vilket inträffar någon gång under perioden 21 januari till 19 februari i den gregorianska kalendern.

Det kinesiska nyåret är den största och viktigaste av de traditionella (och moderna) kinesiska högtiderna och markerar inte bara början på det nya året utan också början på det ljusare halvåret.

Källa: Wikipedia