Här kan du fira kvinnodagen i Söderort

Idag är det internationella kvinnodagen. Det uppmärksammas med allt från ministerbesök till karaokekväll.
Detta händer i Söderort.

Ministerbesök i Skärholmen

Jämställdhetsministern Åsa Lindhagen och Amineh Kakabaveh, ordförande i Varken Hora Eller Kuvad, besöker Mikaelikyrkans församlingshem mellan klockan 10 och 12 för att fira kvinnodagen och för att uppmärksamma hedersvåldet.

Girls night out i Rågsved

Karaokekväll på Rågsveds Krog. Vid sjutiden drar festen igång och pågår fram till småtimmarna. Den ultimata tjejkvällen utlovas av arrangörerna.

Silvana Imam på Annexet

Den svenska raparen inleder sin turné Helig Moder tour på Annexet under kvällen. Albumet med samma namn släpptes i mitten av februari.

Heldag på Östberga kulturhus

Från morgon till kväll står kulturhuset i Östberga öppet för firande. På programmet står filmvisning, samtal, utställning, DJ och gemensam poddlyssning. Enligt arrangören finns något för alla.

Kvällsfirande med Dövas Kvinnoförening i Stockholm

Klockan sju bjuder Dövas kvinnoförening i Stockholm in till en kväll med bara kvinnliga föreläsare och komiker i Johanneshov. Kafét håller öppet hela kvällen.

Komediföreställning i Kärrtorp

Följ med komikern Nisti Sterk på en resa genom den svenska komediennens historia, hela vägen fram till idag. Spelplatsen är Biograf Reflexen i Kärrtorp.

Event i Sätra Centrum

Sätra Centrum ska bli en plats för kvinnor. Vid utgången mot skolan kommer det idag bjudas på mat från olika länder och hälsocoacher kommer att hålla i träning samt informera om kost och hälsa. Tjejer från Sätra Kidz uppträder med dans och det blir fika och många olika aktiviter för barn.

Samtal med kvinnojouren i Skärholmen

Eman Hussein från kvinno- och tjejjouren Somaya besöker Skärholmens bibliotek och går igenom en kort introduktion om olika former av våld och hur de ska hanteras. Hon tipsar också om boken ”Min röst” med sju barns berättelser om sina erfarenheter av våld.