Här kan du fira lucia i Sollentuna

Sankta Lucia. Lucia firas den 13 december.
Lucia firas den 13 december.
Julen närmar sig med stormsteg och vad är inte mer stämningsfullt än ett lunciatåg som lyser upp mörkret med tända ljus och ljuva stämmor? Mitt i har tagit reda på var du kan ta del av högtiden i Sollentuna.

Luciatåg i centrum

Kom i julstämning med ett klassiskt luciatåg. På luciadagen, torsdag 13 december kommer Rudbecks musikklasser till Sollentuna centrum och framför ett luciatåg klockan 11.30-12.00.

Luciamässa

Torsdag den 13 december hålls en Luciamässa i Turebergskyrkan klockan 19.30.  Sollentuna gospel och ungdomsgospel med komp under ledning av Karin Runow och Johannes Jareteg.

Luciatåg i kyrkan

Söndag den 16 december kan du skåda ett luciatåg i Missionskyrkan i Sollentuna. Mellan klockan 11 och 12 bjuder Aktiv ungdom Sollentuna och Missionskyrkan på ett luciafirande med Sollentuna vuxenkör. Det kostar 25 kronor per person och då får du fika på köpet.

Anmäl dig här!

Jul- och luciakonsert

Lördag den 8 december hålls två konserter med Sollentuna goss- och diskantkör i Turebergskyrkan. Konserten är 1,5 timme lång och leds av Maria Stadell. Biljettpriset är 150 kronor för vuxna och 80 kronor för barn upp till 16 år.

Här kan du köpa biljetter: Klockan 15.00 eller klockan 18.00.