Så firade Enskede skola Vi i femman-vinsten

Klass 5D på Enskede skola.
Klass 5D på Enskede skola.
Hanna Wetterqvist, 11, och Valdemar Holmqvist, 12, var duon som säkrade vinsten för Enskede Skola i årets omgång av Vi i femman. I dag firade klassen vinsten med tårta och besök från skol- och finansborgarråden.

En glädjens dag var det på Enskede skola där elever och personal bjöds på chokladkaka i skolmatsalen efter klass 5D:s vinst i Vi i femman i lördags.

Efter det gemensamma firandet höll klass 5D i ett mindre firande i klassrummet med tårta. På besök för att hedra vinnarna var finansborgarrådet Anna König Järlmyr (M) och skolborgarrådet Lotta Edholm (L).

– Det är ingen klass från Stockholms stad som har vunnit sedan 70-talet, så det är en väldigt imponerande vinst, säger Lotta Edholm.

Hanna Wetterqvist, som var en av de två elever som tävlade för klassens räkning, var glad men fortfarande en aning förvånad över vinsten.

Hur känns det att ha vunnit en så stor tävling?

– Helt fantastiskt, jag har fortfarande inte riktigt kunnat ta in att vi faktiskt vann, säger hon.

Foto: Jakob Adolfsson

Hanna Wetterqvist med Lotta Edholm (L) och Anna König Järlmyr (M). Foto: Jakob Adolfsson

Den andre klassrepresentanten i tävlingen, Valdemar Holmqvist, var inte på plats under firandet.

Mentor och klasslärare i 5D, Andreas Gustafsson, var stolt över att hans elever lyckats med att vinna en tävling med hög konkurrens.

– Vi har försökt att skapa små mål och arbeta oss framåt lite i taget. Det har varit en lång process med många deltävlingar och de har gjort ett enormt bra jobb, säger han.

För vinsten fick klass 5D en graverad pokal för att minnas sin framgång, samt biobiljetter.