Firandet på Enskede IP blir tradition

Solen sken, stämningen var på topp och massor av människor kom till Enskede IP på nationaldagen.

– Det blev bättre än vad vi hade kunnat förställa oss, säger Beatrice Börjesson Vestlund.

Det är redan spikat att det blir tradition.

Försommarsolen lyste över Enskede IP på nationaldagen och Tillsammanscup på Enskede IP blev en riktig folkfest.

Beatrice Börjesson Vestlund, som är en av arrangörerna, är trött men lycklig så här dagen efter.

– Jag går bara omkring och ler. Det blev bättre än vad vi någonsin hade kunnat föreställa oss. Det kom jättemycket folk och man kände verkligen kärleken. Det var så kul och härligt att se alla tillsammans, nu börjar jag nästan gråta lite, säger Beatrice Börjesson Vestlund och fortsätter:

– Vi har kämpat så hårt och så blev det så himla bra.

I fredags räknade arrangörerna med att det skulle komma mellan 1 000 och 1 500 personer. Hur många det verkligen blev vet de inte, men det kom fler än så. Köerna ringlade långa till food trucksen, men folk var på gott humör i solskenet.

Fotbollscupen där tjejer och killar, nyanlända och ungdomar från stockholmsklubbarna spelade tillsammans i lagen blev precis som det var tänkt.

– Vi hade ingen final, målet var gemenskapen. Det var fint att se att de blev vänner under dagen, de kände ju inte varandra från början, säger Beatrice Börjesson Vestlund.

Dagarna före cupen utsattes de dock för sabotage. Någon sprayade hakkors utanför entrén och på gräsmattan.

– Många pratade om det, men det kändes viktigt att inte låta sig skrämmas eller dämpas. Och det var som att det blev ännu viktigare för folk att komma och visa vilken sida de står på. Vi ville också lyfta fram det positiva istället för att fokusera på det negativa, säger Beatrice Börjesson Vestlund.

Och festen är här för att stanna. Många besökare kom fram till arrangörerna under dagen och sa att det här måste bli tradition.

– Det kommer det att bli. Det har vi redan bestämt.