ANNONS

Firar 30 år med samhällsaktuell julföreställning

Teaterföreningen Näkergalningarna firar sina 30 år på Skarpnäcks kulturhus med julföreställning.
Teaterföreningen Näkergalningarna firar sina 30 år på Skarpnäcks kulturhus med julföreställning.
Dickens klassiska julsaga tolkas ur ett nutida samhällsperspektiv med romska tiggare i Näkergalningarnas julföreställning. Kören och kulturhuset firar också 30 år.
ANNONS

Den 6 december var det 30 år sedan det nybyggda Folkets Hus i Skarpnäck invigdes av Olof Palme. Jubileumshelgen firar Skarpnäcks kulturhus bland annat med en föreställning, workshops, hantverksmarknad och kulturkväll den 4-6 december i kulturhuset.

Föreställningen kommer att spelas upp av teaterföreningen Näktergalningarna, som samma helg också firar 30 år. Jubileumsföreställningen har fokus på samhällets minoriteter. Tiggare försöker sjungande och dansande samla in pengar inför julen, men de blir i stället bortjagade av Scrooge.

– Vi gör ofta föreställningar med fokus på saker som har med samhället att göra, om överskridande möten. Julsagan handlar om att ta ansvar och vara mänsklig, säger Dagny Wennberg ledare för Näkergalningarna.

I föreställningen deltar romska barn och en romsk dansare. De kommer även sjunga flera romska sånger, bland annat en rumänsk julsång.

Föreställningen utförs på svenska och är gratis– så alla ska ha chansen att kunna se den.

– Under förra veckan fick jag en väldigt bra kontakt med en liten grupp romer som vill verka som ”brobyggare” och som försöker få kontakt med alla romska grupper i Skarpnäck. Det är väldigt positivt, säger Dagny Wennberg.

I övrigt ska Kulturhuset hålla i en interaktiv utställning ”Vårt Skarpnäcks Kulturhus” för att höra önskemål om hur kulturhuset kan utvecklas i framtiden.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Hammarby Björkhagen Skarpnäck direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.