Pride ska firas lokalt i Skarpnäck

Politiker vill att Pride ska firas lokalt och vill ha förslag från boende
Politiker vill att Pride ska firas lokalt och vill ha förslag från boende
– Pride måste komma ut i förorten och nå fler människor, säger Kristina Lutz (M).
– Pride måste komma ut i förorten och nå fler människor, säger Kristina Lutz (M).
Prideflaggan ska hissas utanför stadsdelsförvaltningen och lokala aktiviteter med anknytning till Europride ska arrangeras tillsammans med föreningslivet.
Det föreslår politikerna i stadsdelsnämnden.
Nu vill de ha förslag från medborgarna.

Pridefestivalen ska firas även lokalt i Hammarby-Skarpnäck sommaren 2018. Det anser politikerna i Skarpnäcks stadsdelsnämnd. Förslaget initierades av oppositionen men även majoriteten har anslutit sig.

– Pride måste komma ut i förorten och nå fler människor, säger Kristina Lutz (M), vice ordförande i stadsdelsnämnden.

Politikerna vill att Skarpnäcks stadsdelsförvaltning ska samarbeta med Stockholm Pride, Europride och det lokala föreningslivet för att arrangera olika aktiviteter lokalt. Och att Prideflaggor ska hissas utanför stadsdelsförvaltningen kontor i samband med Pridefestivalen 27 juli-5 augusti.

Som förslag på aktiviteter nämner de seminarium i Skarpnäcks kulturhus, debatter och konserter på ungdomsgårdarna i stadsdelen och en turnering vid Flatenbadet.

– De värderingar som Pride står för som kärlek, tolerans och öppenhet behöver diskuteras och spridas. Det behövs överallt hela tiden inte bara i Pride House. Nu vill vi att föreningar och boende i vår stadsdel kommer med förslag på aktiviteter, säger Kristina Lutz.

Även stadsdelsförvaltningen är positiv till förslaget. Ärendet tas upp i stadsdelsnämnden i februari.