Så firas nationaldagen på Farsta gård

Nationaldag på Farsta gård, en lokal tradition.
Nationaldag på Farsta gård, en lokal tradition.
Många aktiviteter för barn och unga – och många unga på scenen. Så blir nationaldagen på Farsta gård.

Hoppborg, ponnyridning, fiskdamm och skattjakt. Det är ingen brist på saker att göra för barnen när Farsta gård anordnar sitt traditionella nationaldagsfirande på tisdag om en vecka.

– I år har vi satsat mycket på barnaktiviteter och ganska många av de som uppträder är också barn, säger Carina Nydén, föreståndare på Farsta gård.

Nationalsången kommer att framföras av barnkören Pipsvängen. Blåsorkestern Söderdraget – även den bestående av ungdomar – spelar. Lite senare på dagen blir det sång med bland andra Julia Merhay från Sköndal som gjorde succé i Supershowen på Barnkanalen i vintras.

Julia Merhay från Sköndal sjunger på nationaldagen. Foto: Victor Holm/SVT

Om sommaren tar en paus den här veckan hoppas Carina Nydén att värmen är tillbaka till på tisdag. I så fall finns det förutsättningar för en rejäl folkfest.

– Jag har inte fått det bekräftat men det var någon som sa att det var 2500 personer här i fjol, säger hon.

Firandet pågår klockan 11-18. Konferencier är Aida Sall från Farsta ungdomsråd.

Fakta

Programmet på scenen

11.00-12.15: Välkomsttal och nationalsång med barnkören Pipsvängarna och blåsorkestern Söderdraget

12.30-13.30: Dragspel med Irina och Mala (Estland), sommarvisor med Michael Edfelt från Hökis visrum. Artister från Stockholms melodifestival sjunger.

14.00-15.30: Sång med Natasia och Filippa och Julia Merhay. Kajsa Löb från Kulturskolan och till sist coverband Lovers of covers.

 

Källa: stockholm.se