Fitness, lifestyle och nya lokaler i Väsby Centrum

Grosvenor Europes visionsbild av Väsby Centrum
Grosvenor Europes vision för Väsby Centrum.
Det rör sig bland butikerna i Väsby Centrum. I höst öppnar en ny gymkedja och ännu en restaurang.

Under det kommande halvåret drar en stormvind in över Väsby Centrums butiksgolv. Sportbutikskedjan Stadium bygger om sina lokaler i samband med att gymkedjan Nordic Wellness övertar en del av dem i november.

– Det är fantastiskt kul och ger oss möjlighet att utveckla Väsby Centrum i den riktning vi vill, det vill säga att stärka centrumets position som en levande stadskärna, säger Carl Strufve, Director Nordics på Grosvenor Europe, fastighetsaktören som äger Väsby Centrum.

Asian-fusionkonceptet Asien by Liins öppnar i västra gången mellan Subway och Grekiska grill och bar som just nu byggs. Där kommer restaurangbesökare kunna inmundiga asiatiska rätter som wok, dumplings, poké bowls från och med början av oktober.

Väsby Centrum inifrån, pressbild

Gymmet får två ingångar

Tillsammans med sportbutiken bildar det nya gymmet på 800 kvadratmeter ett hälsokluster inne i centrum. Nordic Wellness får inte bara en utan två ingångar, både inifrån centrum och en utåt Himmelsgränd som blivande atleter kan använda när centrumet är stängt.

– Vi är mycket glada för dessa uthyrningar. Etableringarna stärker centrumets erbjudande vad gäller så väl service, mötesplats som handel. Väsby Centrum strävar efter vara den naturliga mötesplatsen för att både umgås och shoppa, säger centrumchefen Maria Helling i ett pressmeddelande.

– Det går i linje med kommunens och vår gemensamma vision att utveckla Väsby från förort till stad, säger Carl Strufve.