Planer på 750 bostäder vid moské och handel

Bolaget vill bygga ett flertal lägenhetshus med fyra till åtta våningar.
Bolaget vill bygga ett flertal lägenhetshus med fyra till åtta våningar.
Nu har bolaget Stendörren fått klartecken om att fortsätta med planerna för 750 bostäder intill moskén i Fittja och Botkyrka handel.
– Det är ett attraktivt bostadsläge, säger Magnus Sundell, vice vd på Stendörren.

Som Mitt i tidigare har rapporterat så har bolaget Stendörren stora planer för att bygga i Fittja. Bolaget vill framförallt bygga på den stora parkeringen mellan Fittja moské och det gamla Coophuset där Exploria och Dollarstore i dag har tagit plats. Nyligen fick bolaget klartecken av kommunstyrelsen att gå vidare med planerna om 750 bostäder. Kommunfullmäktige har sista ordet.

– Den här platsen ligger vänd bort mot motorvägen och mot vattnet, det är ett attraktivt bostadsläge, säger Magnus Sundell, vice vd på Stendörren.

Skyskrapa

Bolaget vill bygga ett flertal lägenhetshus med fyra till åtta våningar. Mittemot emot moskén ska det finnas ett centrumtorg. Förutom lägenhetshus vill man även bygga en skyskrapa invid Albysjön.

Underlaget till beslutet i kommunstyrelsen visar att kommunen i stort sett är positiv till planerna som skulle göra att Botkyrka Handel och Fittja centrum binds närmare samman. I underlaget står:

”Det är positivt att förvandla en stor hårdgjord yta till en blandad stadsmiljö som ligger nära kollektivtrafik och andra kommunikationer i ett attraktivt läge vid Mälaren”

Om allt går enligt plan kommer kan det finnas en klar och antagen detaljplan 2019. I bästa fall kan första spadtaget tas samma år.