ANNONS

Ahmed fixade alla partiledare till Järva

Ahmed Abdirahman - initiativtagare till Järvas politikervecka.
Ahmed Abdirahman - initiativtagare till Järvas politikervecka.
Hjulstabon Ahmed Abdirahman har bjudit in alla partiledare till Järvas egen politikervecka i början av juni – och alla har tackat ja.
– Demokratin behöver träda in i våra utsatta områden, säger Ahmed Abdirahman.
ANNONS

Tre veckor före Almedalen får Järva sin egen politikervecka. Initiativtagaren Ahmed Abdirahman är grundare och ordförande i föreningen The Global Village, som ligger bakom både filmfestivalen i Järva och nu även politikerveckan. Den hålls på Spånga IP den 10-18 juni.

– Jag hoppas att politikerveckan kan bidra till ökat lokalt valdeltagande och politiskt engagemang. Mänskliga möten är en förutsättning för att överbygga polarisering, säger Ahmed Abdirahman.

Förra året arrangerade The Global Village en politikervecka i Järva som ett pilotprojekt. Samtliga partier var representerade, men bara en partiledare kom, språkröret Gustav Fridolin (MP).

Samtliga partiledare tackade ja

I år har Ahmed Abdirahman lyckas få samtliga partiledare till Järvas politikervecka. Till och med statsministern Stefan Löfven, som inte kommer till politikerveckan i Almedalen i år.

Även partiledaren för (SD), Jimmie Åkesson kommer.

– Om vi ska skapa en demokratisk plattform måste vi bjuda in alla partier som är folkvalda, säger Ahmed Abdirahman.

Målsättningen med politikerveckan är att minska avståndet mellan politiker och invånare och skapa bättre förutsättningar för boende att engagera sig och sätta Järvabornas frågor på den politiska agendan.

Inför årets politikervecka ingår The Global Village i ett strategiskt partnerskap med Prime Weber Shandwick, som jobbar ideellt för att stötta utvecklingen av politikerveckan till en långsiktig plattform för samhällsbyggnad.

– Att Politikerveckan Järva har lyckats samla alla partiledare är en otrolig bedrift som förtjänar allt stöd. Nästa steg är att samla civilsamhället och näringslivet för att skapa så många samtal som möjligt, säger David Orlic, vice VD och innovationschef på Prime.

ANNONS

Hans livsresa är som på film