Duon fixar cavabar på stans nya kroggata

Christer Chrysanthou och Martin Trap öppnar Cavabaren på Jakobsbergsgatan. Här blir de en del av ett nytt restaurangstråk.
Bakom Cavabaren Christer Chrysanthou och Martin Trap.
Enkelt, folkligt och cava till grymma priser. Det är vad som väntar när Cavabaren öppnar i White Rooms gamla lokaler i vår.
– Det ska vara som på en bakgata i Barcelona, säger ägarduon som får sällskap av tre andra nya krogar i kvarteret.

Bakom Cavabaren på Jakobsbergsgatan står Christos Chrysanthou, tidigare ägare av Café Fresco på Grev Turegatan, och Martin Trap som har jobbat med försäljning och marknadsföring i modebranschen.

Öppnar i White Rooms gamla lokal

Strax innan jul kom de över nattklubben White Rooms gamla lokal och om allt går enligt plan slår de upp dörrarna till baren i början av april.

Inne i lokalen, som stått tom sedan klubbens stängning för drygt två år sedan, yr byggdammet.

Det är den välkända formgivaren och arkitekten Thomas Sandell som står för designen.

– Han har en härlig känsla i allt från baren, till möbler och ljuset. Baren ska målas röd och borden blir i marmor, säger Christos Chrysanthou när Allt om Stockholm kommer på besök.

Christer Chrysanthou och Martin Trap öppnar Cavabaren på Jakobsbergsgatan. Här blir de en del av ett nytt restaurangstråk.

Christos Chrysanthou och Martin Trap öppnar Cavabaren på Jakobsbergsgatan. Här blir de en del av ett nytt restaurangstråk.

”Det ska inte kosta skjortan”

Cavabaren kommer att husera på cirka 120 kvadratmeter och vara sammanlänkad med den nya butikssatsningen The Lobby. Utanför planerar de också en stor uteservering på 70-75 kvadrat och konceptet är enkelt:

– Vi vill ha en cavabar för folket, det ska inte kosta skjortan, säger Christos Chrysanthou.

Satsar på spansk finger food

– Det ska inte vara dyrt att ha kul. Det ska vara som på en bakgata i Barcelona, där alla står med en flaska. Därför kommer vi bara att jobba med leverantörer som tror på den här idén, säger Martin Trap.

Matmässigt satsar de på spansk finger food, från pata negra och chorizo till ost och pimientos de padrón.

– Vi har ett kockteam som kan det spanska köket, säger Christos Chrysanthou.

På vardagar kommer de även att servera frukost.

Fler restauranger flyttar in på Jakobsbergsgatan

På samma gata håller dessutom ett nytt restaurangstråk på att växa fram.

Här öppnar Jureskogs burgarrestaurang, det nya krogkonceptet Yellow och mexikanska Yuc, som sedan tidigare även finns på Norrtullsgatan, inom kort.

– Det blir roligt att vara en del av ett nytt restaurangkvarter, säger Martin Trap.