Unga fixar fest på Farstaängen

Farsta ungdomsråd fixar festen.
Farsta ungdomsråd fixar festen.
På lördag är det dags.
På lördag är det dags.
På lördag är det dags för We are Farsta, fotbollsturnering och fest på Farstaängen. För initiativet står Farsta ungdomsråd som vill öka tryggheten och gemenskapen i området.
– När alla ses och gör aktiviteter lär man känna varann, säger Aida Sall, ordförande i Farsta ungdomsråd.

I våras gjorde Farsta ungdomsråd enkäter med unga i stadsdelen. Enkätsvaren visade att många känner sig otrygga. För att göra något åt saken arrangerar ungdomsrådet på lördag, tillsammans med fritidsgården Tuben, grillfest och fotbollsturnering på Farstaängen. Arrangemanget med namnet We are Farsta ska bli en chans för Farstaborna att träffas över generationsgränserna och lära känna varann bättre.

– Det är en aktivitetsdag där barn, unga, vuxna och familjer får träffas. Farsta är inte så stort. Kan vi skapa relationer mellan unga och vuxna kommer området kännas tryggare och det blir lättare att stanna och säga hej och prata, säger Aida Sall, ordförande i Farsta ungdomsråd.

Mellan klockan 13 och 17  blir det fotbollsturnering på Farstaängens bollplan och grillning, hoppborg och uppträdanden vid parkleken. Huvudakt är söderortsrapparen och stjärnskottet Jireel.

Det händer mycket kring Farsta ungdomsråd just nu. I fredags drog de igång kvällsvandringar i Farsta strand. På sikt planerar de samma sak i Farsta och Hökarängen.

– Ibland kan det vara stökigt bland yngre ungdomar. Idén kom från vakterna i Farsta centrum, de märkte att de yngre lyssnar mer på oss än på dem. Många av dem är ju våra småsyskon och kusiner, säger Aida Sall.

Du är själv 17. Hur kommer det sig att du vill ägna dina fredagkvällar åt det här?

– Det här är jätteroligt att göra. Vandringarna är ett sätt att finnas där och umgås med de yngre. Vi kan visa vägen för dem. När jag var yngre hade jag själv velat ha någon som gjorde det.

 

 

Fakta

We are Farsta

Plats: Farstaängens parklek och bollpan

Tid: Lördag 10 juni kl 13-17

Vad: Fotbollsturnering, gratis grillning, hoppborg och uppträdanden, bland annat med rapparen Jireel.

Arrangör: Farsta ungdomsråd och Tuben