Fjädrarna tar över på Kulturhuset

Se naturfotografen Patrik Olofssons fågelfoton på Kulturhuset.
Se naturfotografen Patrik Olofssons fågelfoton på Kulturhuset.

Våren går i fåglarnas tecken på Kulturhuset i Vallentuna. Titta på vackra fågelbilder eller klä ut dig till en genom att göra en egen fågelmask.

Vallentuna

På lördag 11.30 berättar naturfotografen Patrik Olofsson om sina möten med rovfåglar efter en månadslång fotoresa till Antarktis på Kulturhuset i lördags.

Det är startskottet för en vår med fågeltema på Kulturhuset.

Här finns nu Patrik Olofssons vandringsutställning – Kroknäbbarnas tid. I utställningen finns både Olofssons fågelfoton och en station med föremål, foto text och ljud, som handlar om rovfåglarnas sinnen och beteenden.

Dessutom har Kulturhuset lånat ett antal uppstoppade rovfåglar från Naturhistoriska riksmuseet.

På vernissagedagen på lördag blir det också pyssel. I Kreativa verkstaden är det öppet för barn att titta in mellan 11 och 13 och tillverka en egen tjusig fågelmask.

– Rovfåglar är fascinerande, magnifika och ibland litet skräckinjagande, säger Mia Ståhl Broborg, utställningsproducent, Vallentuna kommun.

Utställningen vill också locka besökarna att själva ge sig ut och kanske få se någon av dessa spännande fåglar i verkligheten.

Vid Angarnsjöängen i Vallentuna finns flera av de rovfåglar som berättas om i utställningen. Den lokala föreningen Angarngruppen kommer under våren att ordna artjakt – inne i Kulturhuset samt föreläsa om ”Kroknäbbar i krokarna”. Detta sker 12 mars och 9 april.