ANNONS

Fjärde man häktad för mordförsöket

Den nu häktade är 33 år och skriven på en adress i södra Sverige
Den nu häktade är 33 år och skriven på en adress i södra Sverige
En fjärde man häktades i måndags misstänkt för medverkan i mordförsöket på en 18-årig man.
Den nu häktade är 33 år och skriven på en adress i södra Sverige.
ANNONS

De fyra män som nu sitter häktade – 31, 19, och 28, och 33 år – är alla fyra misstänkta på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

33-åringen, 28-åringen och 18-åringen är misstänkta för synnerligen grov misshandel, människorov, grov utpressning, och övergrepp i rättssak.

31-åringen är misstänkt för försök till mord, människorov, grov utpressning, och övergrepp i rättssak.

Dömd för misshandel

En av männen, 28-åringen som är skriven i Nacka, dömdes så sent som den 19 november till fängelse för misshandel, en dom som fortfarande går att överklaga. Elisabet Audell, 28-åringens advokat, säger att de inte har några kommentarer om den domen. Vid förhör hävdade 28-åringen att han haft nödvärnsrätt. När det gäller misstankarna om synnerligen grov misshandel förnekar 28-åringen brott.

33-åringen dömdes 2017 till fängelse för rån, för att under hot ha tvingat till sig bilnycklar till tre bilar från ett par. Han släpptes villkorligt i mars i år. När han begick de brott som han nu misstänks för stod han fortfarande under övervakning för bilrånet. Mitt i har sökt 33-åringens advokat.

Hittades skott- och knivskuren

Det var på söndagskvällen den 18 november som en 18-årig man hittades skott- och knivskuren vid Skuru skola. 18-åringen fördes till sjukhus. Senare har han fått lämna sjukhuset.

I utredningen finns två målsäganden, brottsoffer. Förutom den skott- och knivskadade 18-åringen så är även en anhörig till 18-åringen målsäganden.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.