Efter fjärde inbrottet: Få spår efter tjuvar

Tre dyrare bilar har stulits vid två olika adresser i Saltsjöbaden på söndagsmorgonen.
20 bilar har stulits vid fyra olika inbrott.
Först drabbades en bilfirma i Veddesta och sex lyxbilar försvann tillsammans med ett kassaskåp med nycklar. Sedan kom tjuvarna tillbaka igen. Och igen. Och igen. Men polisen har få spår att gå på.

Totalt har 20-talet bilar försvunnit från firman i Veddesta. Och det rör sig inte om vilka bilar som helst: bland annat har porschar, audi och BMW stulits.

– Man har valt ut den här firman av något stjäl. Det rör sig om attraktiva bilar och dyrare bilmodeller, men det är inte bara bilar de har fått med sig, utan även nycklar och det har gjort att de har kunnat återkomma och hämta fler bilar, säger Peter Nymann, förundersökningsledare i lokalpolisområde Järfälla.

Finns det något som tyder på att det inte skulle röra sig om vanliga inbrott, som att det rör sig om försäkringsbedrägeri eller att någon på firman hjälper inbrottstjuvarna?

– Vi har ingen fog för att tro det. När det saknas information eller fakta uppkommer det lätt spekulationer, men jag vill vara noggrann och understryka att vi har ingen grund för att tro något sådant, säger Peter Nymann.

LÄS MER:

Just nu ser utredningsläget dystert ut.

– Vi har inga spår som pekar i någon riktning. Så när du fråga mig i dag, så ser det inte bra ut, säger Peter Nymann.

Men därmed inte sagt att polisen har kastat in handduken. Redan nu har två av de stulna bilarna påträffats i Tensta och Peter Nymann tror att fler fordon kommer att dyka upp.

– Vartefter som bilarna anträffas kommer det att finnas fler spår att gå på. Då får vi nya saker att ta ställning till.

Lokaltidningen Mitt i Järfälla har tidigare varit i kontakt med bilfirman som har avböjt att kommentera så länge polisutredningen pågår.