ANNONS

Fjäriln vingad syns i Hagastan

En pojke, en kung – och en Bellman. Det faktum att 1700-talsskalden letat sig in i en arkitektbild för nya Norrtull orsakade skratt och skämt på internet i veckan.
ANNONS

Lokaltidningen Mitt i skrev i förra veckan om att KFUM vill bygga idrottshallen ”Hagaparkshallen” vid Norrtull. Man har därmed släppt tidigare planer på en hall vid Roslagstull.

I artikeln fanns en skissbild på hallen, men det många reagerade på var att en Bellmanfigur hade letat in bland fotbollsspelande barn och joggande människor. Dessutom syntes Hagaparkskungen Gustav III i bilden. Skissen har uppmärksammats, och fnissats åt, på Twitter.

Kalle Dinell är en av grundarna till arkitektbyrån DinellJohansson som ritade bilden.

– Det är Hagaparkshallen och Hagaparken är ju Bellman. Det är så att det placeras roliga saker i bild för att skapa identitet för projekt. Hagaparkshallen ska vara porten till Hagaparken och Nationalstadsparken. Och mest identitet för Haga har ju Bellman och ”Fjäriln vingad”, säger Kalle Dinell.

– När man gör en bild, gör man massa val. Man väljer vilka träd man ska ha, vilket material husen ska ha och vilka gubbar man sätter dit. Det skapar själ och om vi vill berätta något om projektet kan vi förstärka genom att välja gubbar som Bellman i det här fallet.

Så det är inget pr-trick?

– Det är inget pr-trick, utan ren kärlek till Hagaparken. Vad är mest typiskt Hagaparken, jo det är Bellman. Det ligger inget djupare tänk än så bakom det.

Har ni andra figurer på gång som kan dyka upp i andra projekt?

– Nej inte vad jag vet. Men jag får kolla på kontoret och återkomma, säger Kalle Dinell.

ANNONS

3 000 unga får brev med antilangningspåse

Det är Hagaparkshallen och Hagaparken är ju Bellman.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.