Fjolårets lokala hjälte i Bandhagen vill göra mer

Artur Mkrtchyan är Mitt i:s hjälte i Söderort
Artur Mkrtchyan efter att han fick priset Min lokala hjälte 2018.
Ifjol tog Artur Mkrtchyan hem titeln som årets lokala hjälte i Bandhagen. Mitti ringde upp den tidigare pristagaren för att få höra vad han har för sig i dag.

Hallå där Artur Mkrtchyan, fritidsledare på en fritidsgård i Hagsätra, som sitter i juryn för Min lokala hjälte 2019.

Vad är en vardagshjälte för dig?

– Någon som hjälper andra och försöker att vara en bra förebild. Jag tror att det skulle vara bra om fler unga fick chansen att pröva på en ledarroll och känna att de kan vara förebilder för andra ungdomar.

Vad tror du skulle kunna göra Bandhagen-Årsta-Högdalen till ett ännu bättre ställe att på bo i?

– Jag har hört från många att de hindras av att de inte har några pengar, vilket leder till att de inte kan träna eller göra något annat heller. Det blir en ond cirkel om någon lägger alla sina pengar på att kunna spela fotboll och gradvis får en sämre ekonomi. Därför skulle fler gratisaktiviteter för ungdomar och sysslolösa vuxna behövas, det finns nästan inget som inte kostar pengar. Just nu anordnar jag mycket själv, så det hade även varit välkommet med lite hjälp för att kunna göra större projekt.

Du blev Min lokala hjälte 2018, vad har det betytt för dig?

– Det har betytt väldigt mycket för mig. Att bli uppskattad för att vara den personen du är. Det enda jag känner nu är att jag vill göra något större än senast nästa gång.