Välj ditt område
Veckans brott uppmärksammar det olösta spädbarnsmordet i Upplands-Bro.
Leif GW Persson och Camilla Kvartoft leder Veckans brott i SVT.

”Fjorton år gamla mord inte lätta att lösa”

Nyheter Leif GW Persson tror att det finns de som vet vem det mördade spädbarnet i Brunna var - men statistiken talar emot att ett mord kan lösas så lång tid efteråt.

SVT:s veckans brott tog upp fallet om det mördade spädbarnet i Brunna efter Mitt i:s kartläggning av det 14 år gamla fallet. Men allt talar emot att brottet ska gå att lösa.

– Statistiskt sett är svaret nej. Man ska hitta avgörande saker inom första månaden. I vart fall något som man kan återvända till och slå gärningsmannen i huvudet med, säger Leif GW Persson i programmet.

Under polisutredningen fanns det flera spår att följa. En bibel som lagts på samma plats som flickan hittats, ett telefonsamtal från en kvinna i Mölndal och ett irländskt par som under falsk identitet besökte flera sjukhus och där en graviditet konstaterats.

Veckans Brott fokuserade på det sistnämnda och Leif GW Persson tror att polisen var på rätt spår, trots att man vid en dna-topsning kunde konstatera att kvinnan i paret inte var barnets mor.

– Jag kan mycket väl tänka mig att man ligger rätt ändå, för de här personerna stämmer bra när man uttolkar själva gärningen.

Enligt Leif GW Persson kan det vara någon som funnits i parets närhet.

– Man vet faktiskt inte med säkerhet att det är de som dykt upp på de här sjukhusbesöken där man har konstaterat en graviditet. Däremot har man stor kännedom om den här gruppen asfaltsläggare och där har ju enskildas legitimation ganska kollektiv karaktär, säger han.


Här kan du se hela programmet: Veckans Brott avsnitt 5


Läs Mitt i:s reportage:

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Morgonkollen

Hemlig rutt för lördagens klimatmarsch

Årets Stockholmsbyggnad 2017
Årets Stockholmsbyggnad

Över 3 000 har röstat på årets byggnad

Snackisar

MoS förvandlas till ett fantasiland i Lego

Nyheter

Kvinna föll från balkong i Alby

Nyheter

Nu är tjejfotbollen i gång i Vårberg

Nyheter

Kulturchefer åtalas för mutbrott