Efter flaggförbudet – AIK stöttar supportrarna

AIK Fotboll
I hemmamatchen mot Falkenberg skänker klubben i en kampanj tio kronor per biljett direkt till AIK Tifo.
Det nya förbudet mot en viss typ av flaggor på allsvenska läktare rör upp känslor bland supportarna. Efter de senaste veckornas heta debatt väljer nu AIK att stötta supportarna och ge delar av biljettintäkterna till AIK Tifo. 

Det är polisen som har infört förbud mot så kallade OH-flaggor, overhead-flaggor. Enligt polisen händer det att flaggorna används för att gömma sig under när supportrar tänder på otillåtna bengaler på läktarna. Andra tifoflaggor är dock fortsatt tillåtna.

Förbudet har rört upp känslor bland fansen som menar att polisen försöker förstöra en levande läktarkultur med orimligt hårda åtgärder.

AIK är en av klubbarna som har påverkats av förbudet och nu väljer klubben att ge sitt stöd till supportrarna för att  visa uppskattning för den levande supporterkulturen. I nästa allsvenska hemmamatch mot Falkenberg den 20 maj skänker klubben i en kampanj tio kronor per biljett direkt till AIK Tifo. Genom kampanjen blir biljettpriset 75 kronor för alla sektioner på Friends Arena och endast pengar från de biljetter som används kommer att skänkas.

”Att känna den elektriska stämningen från läktarplats är någonting helt annat än att se en film eller en bild. Det vill vi manifestera. Därför skänker vi endast pengar från de biljetter som faktiskt nyttjas till matchen”, skriver AIK på sin hemsida.

Kan bli fler insamlingar

Klubben öppnar också för fler liknande initiativ:

”Kan vi genomföra ett årligt insamlingsinitiativ i samband med en hemmamatch per år stärker vi banden mellan klubben och våra fantastiska supportrar”, skriver man på hemsidan.