ANNONS

Flankör (M): ”Många kommer att se sina livsverk krascha”

Gustavsbergs centrum och Värmdös kommunalråd Deshira Flankör (M)
Deshira Flankör (M) ser en stor risk att många Värmdöföretag går i konkurs under coronakrisen. ”Jag lider med dem”, skriver hon.
Varslen är rekordhöga och många Värmdöföretag riskerar att gå i konkurs i coronakrisen. Värmdö kommun vill fortfarande inte efterskänka hyran till företag som hyr lokaler av kommunen.
”Det är viktigt att vi behandlar kommunens företag lika”, skriver kommunalrådet Deshira Flankör (M).
ANNONS

Förra veckan skrev fyra gånger så många Värmdöbor in sig hos Arbetsförmedlingen jämfört med samma vecka förra året. Värmdös kommunalråd Deshira Flankör (M) har tidigare sagt nej till sänkta hyror för företag under cornakrisen. Den uppfattningen håller hon fast i en ny intervju.

Hur ser du på risken att många Värmdöföretag går i konkurs i den här krisen?

”Den är dessvärre överhängande och jag lider med dem. Det är många människor som kommer att se sina livsverk krascha. Jag hoppas innerligt på deras förmåga och styrka att ställa sig upp igen och våga hitta nya vägar. Om det är någon som besitter den förmågan så är det företagare”, skriver Deshira Flankör i ett mejl. 

Vad kan Värmdö kommun göra för att hjälpa Värmdöföretagarna?

”Som jag har återgett tidigare har vi tagit fram ett krispaket som består mer av anständighetsåtgärder som exempelvis att förkorta betalningstiden till våra leverantörer och förlänga den till våra kunder. Vi låter bli att göra tillsyn som inte är kritiska. Vi har minskat tillståndsavgiften för företag som kan ställa om sin verksamhet till att tillverka samhällsviktigt material. I grunden är det intäkter som företagarna behöver och här kan vi som invånare göra mycket genom att fortsätta konsumera och stötta företagarna.”

Har ni ändrat inställning när det gäller att efterskänka hyran till företag som hyr lokaler av Värmdö kommun?

”Nej, då Värmdös företagare som hyr av kommunen är drygt 1 procent och det är viktigt att vi behandlar kommunens företag lika. Det vi har kunnat se som möjligt att göra kommunalt har vi gjort. Som kommun är det oerhört viktigt att vara uthållig. Än har vi inte fullständig koll på notan som denna kris har skapat och kommunens huvudsakliga verksamhet består i att långsiktigt tillhandahålla tjänster och omsorg till kommuninvånarna.”

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.