Välj ditt område
Sverigefinska skolan vid Fridhemsplan
Sverigefinska skolan invigdes 1926.

Fler kan få använda Sverigefinskas aula

Nyheter Aulan på Sverigefinska skolan vid Fridhemsplan ska renoveras. Sedan är ambitionen att öppna upp den för allmänheten.

I år firar Finland 100 år som självständigt land. Sverigefinska skolan på Fridhemsplan är inte fullt så gammal, den invigdes 1926, men byggnaden är däremot kulturklassad och anses ha ett högt värde.

Skolans aula har plats för omkring 200 personer och den ska nu renoveras och restaureras. Tanken sedan är att öppna upp lokalen för allmänheten, något som skolborgarrådet Olle Burell (S) tycker är en mycket bra idé.

– Jag gläder mig åt en skolledning som vill öppna upp sina lokaler till glädje för näringslivet i Stockholm, säger han i ett pressmeddelande.

Fastigheten ägs av Stockholms stads bolag SISAB och renoveringen beräknas kosta cirka 2 miljoner kronor. Att satsningen görs just i år när Finland firar sitt jubileum tycker Olle Burell är extra roligt.

– Som skolborggarråd känns det fint att kunna bidra till firandet genom att vi nu rustar upp en gemensam mötesplats för staden och den finska minoriteten, säger han.

Din bästa Stockholmsguide

Fler nyheter från Hela Stockholm

Blåljuskollen Haninge, torsdag
Morgonkollen

Man knivskars svårt – fick lungan punkterad

Nyheter

Här är kommunen som hyllas av Cykelfrämjandet

Dykare; Dykning; Instagram; Vändpunkt i livet; Patrik Jonson; Resarö; Vaxholm; Undervattensfotografering; Undervattensfoto
Livsstil

Patrik satsade på djupet efter vännens död

Brott

Trängde sig in och rånade kvinna i Husby

Poliser
Brott

En anhållen för dödsskjutningen i Tensta

Nyheter

Tre personer avlägsnades från Medis