ANNONS

Fler badplatser önskas i Bromma

Solviksbadet
I dag finns 30 officiella strandbad i Stockholm, varav tre ligger i Bromma: Solviksbadet, Ängbybadet och Johannelundsbadet.
Helen Törnqvist (C), ersättare i Bromma stadsdelsnämnd, vill ha fler badplatser i Bromma.

Men förvaltningen tycker det blir för dyrt att anlägga fler offentliga bad.
ANNONS

– Min idé är att man ska ut och fråga medborgarna om var man tycker att det är lämpligt att anlägga fler enklare badplatser. Bromma har många fina platser som borde bli mer tillgängliga, säger Helen Törnqvist (C), ersättare i stadsdelsnämnden.

I en skrivelse till nämnden föreslår hon att förvaltningen tittar på platser som man med snabba åtgärder kan göra mer badvänliga.

På torsdag ska politikerna i stadsdelsnämnden ta upp Centerpartiets förslag på sitt möte. Förvaltningen skriver i sitt tjänsteutlåtande inför mötet att de är positiva till att etablera fler bad, men att det är en lång, kostsam och resurskrävande process:

”När sedan badplatsen är på plats tillkommer en kostnad på omkring 150 000–500 000 kronor varje år. Förvaltningen ser inga möjligheter att kunna prioritera att resurser läggs på ytterligare badplatser vilket riskerar att konkurrera ut andra angelägna behov.”

– Då har de missuppfattat mitt förslag, som handlar mer om enklare badplatser som gör det möjligt att bada genom att anlägga pontonbryggor eller badstegar, men utan att man behöver kontrollera badkvaliteten, säger Helen Törnqvist.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.