Fler butiker till Rinkebystråket

Restauranger, frisörer och en juicebar. Nu är tolv verksamheter klara för Rinkebystråket och ytterligare fyra är på gång.

Rinkebys nya handelsgata växer fram och arbetet med att hyra ut lokalerna är i full gång. Hittills har tolv aktörer tecknat kontrakt. De senaste i raden är en kosmetikakedjan Face, en skräddare, löshårsalongen Nasmara Afro och en juicebar.

– Nästa vecka (läs den här veckan) blir ytterligare fyra klara. Det är väldigt mycket som händer nu hela tiden, det är jätte­kul, säger Anders Emanuelsson, centrumledare.

Totalt finns det 26 lokaler. Anders Emanuelsson räknar med att alla är fulltecknade i november eller december. Den nya handelsplatsen slår upp portarna under hösten 2015.

– Det blir inga stora Stadium- eller H&M-butiker, men det blir både kända varumärken och mindre lokala handlare, säger han.

Syftet med Rinkebystråket är att få Rinkebyborna att handla lokalt.

– Det finns en stor säck pengar i Rinkeby som sprids till Sundbyberg, Tensta och Kista. Centrum har varit eftersatt, men vi vet att man vill handla där man bor, säger Anders Emanuelsson.

Projektet kallas för Tusen smaker och ska bli en handelsplats med fokus på matkultur.

– Det kommer att bli en restaurangdel runt torget, men även längs hela stråket. Åker du till Kista på helgen sitter halva Rinkeby där. Många vill gärna kunna gå ut och äta med familjen hemma, säger Anders Emanuelsson.

Många vill gärna gå ut och äta med familjen hemma.