MUF slår slag för fler gymnasieplatser på Lidingö

MUFS lokala styrelse efter årsmötet i Stadshuset.
MUFS lokala styrelse efter årsmötet i Stadshuset.
Moderata ungdomsförbundet på Lidingö vill stötta Christinaskolan att starta gymnasium. På tisdagen hade de sitt årsmöte.
– I dagsläget är det ett 30-tal elever från Lidingö som inte kommer in på Hersby gymnasium, säger Erik Centerlind (M), omvald ordförande.

Finns också där poddar finns.


 

Lyssna på artikeln.

Lokala Moderata ungdomsförbundet, MUF, kommer under året att ha två prioriterade frågor.  Att verka för fler gymnasieplatser på ön samt att stötta föreningslivet.

– För ungdomars räkning behöver vi lyfta flera saker de kommande åren och det mest aktuella gäller framförallt gymnasieplatser och idrottens förutsättningar, säger Erik Centerlind, omvald ordförande i ett pressmeddelande.

Brist på platser sedan öns gymnasier slogs ihop

MUF konstaterar att det råder brist på gymnasieplatser på ön sedan Hersby och Gångsätra gymnasieskolor slogs ihop. Nu kräver de att staden aktivt stöttar Christinaskolans planer på att starta gymnasium.

Erik Centerlind, omvald ordförande.

– I dagsläget är det ett 30-tal elever från Lidingö som inte kommer in på Hersby gymnasium och antalet väntas bli större de kommande åren då barnkullarnas storlek fortsatt ökar, säger Erik Centerlind.

För detta är de beredda att flytta SFI och Komvux ur lokalerna.

– Vi är av uppfattningen att staden bör undersöka möjligheterna att utlokalisera SFI och Komvux till alternativa lokaler, för att möjliggöra för Christinaskolan att få etablera sin gymnasieverksamhet i nära anslutning till sin grundskola, säger Erik Centerlind.

Både kommunen och privata aktörer behöver investera

MUF vill också verka för att ungdomar ska ha tillgång till idrott och föreningsliv.

– För att kunna göra omfattande satsningar på anläggningar framåt lär det behövas investeringsvilja från kommunalt- såväl som privat håll, säger Erik Centerlind.

Få tjejer i styrelsen

I MUF:s nya styrelse som valdes på årsmötet ingår 11 personer, nio killar och bara två tjejer. Ordförande, förste vice ordförande och andra vice ordförande är killar.