ANNONS

Fler kameror och badvakter på Eriksdalsbadet

Eriksdalsbadet vill sätta upp fler övervakningskameror för att försöka förhindra sexuella ofredanden.
Eriksdalsbadet vill sätta upp fler övervakningskameror för att försöka förhindra sexuella ofredanden.
För att få stopp på sexuella ofredanden vill Eriksdalsbadet sätta upp fler övervakningskameror. Det kommer även införas fler badvakter.
ANNONS

På grund av den senaste tidens ökade anmälningar av sexuella ofredanden på Eriksdalsbadet kommer badet ansöka om att sätta upp fler övervakningskameror. Senast i helgen greps en 15-årig pojke efter att han ska ha tafsat på en tonårsflicka vid äventyrsbadet.

– Vi kommer att söka om utökad kameraövervakning, säger Sara Franzén Shilwan, enhetschef vid Eriksdalsbadet.

Badet kommer även att ha fler badvakter som rör sig ute i badet, för att försöka förhindra personer som gör sexuella ofredanden. Skyltar och anslag kommer även sättas upp, som uppmanar besökarna att ta kontakt med personal om någon skulle känna sig otrygg eller bli illa behandlad av någon annan badgäst.

– Det har varit ett problem att folk ibland inte anmält förän en månad senare. Och då är det svårt att få tag i en förövare.

Förra veckan rapporterades att badet infört separata bubbelpooler för män och kvinnor. En anledning är de ökande antalet anmälningar om sexuellt ofredanden i bubbelpoolerna, polisanmälningar ökade dramatiskt under förra året med 25 anmälningar jämfört med 7 året innan. Uppdelningen av bubbelpoolerna har även efterfrågats av kvinnor under en längre tid, enligt badet.

Hur har reaktionerna på de separata bubbelpoolerna varit från besökarna?

– Det har varit blandat. Några som tycker att vi istället borde porta förövarna, vilket vi gör om vi har möjlighet att få fast dem. Andra tycker att det är bra. Vårt mål är att ingen ska bli utsatt, säger Sara Franzén Shilwan.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.