Fler kan gripas för guldrånet

Ytterligare en man från Fittja har häktats för inblandning i guldsmedsrånet i Södertälje.

Polisen utesluter inte att fler gripanden kan bli aktuella.

Mannen häktades i fredags eftermiddag, på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till grovt rån.

Det innebär att sammanlagt fem personer i 20-årsåldern, tre män och två kvinnor, sitter häktade för inblandning i rånet mot Mario Guld i Södertälje den 4 januari. Två är misstänkta för grovt rån och tre för medhjälp.

De misstänkta är alla ifrån Fittja och känner varandra sedan tidigare. Flera av dem har varit flitiga besökare i Ungdomens hus och reaktionerna i Fittja har varit starka efter att nyheten slogs upp stort i media.

Inte minst då en av de misstänkta rånarna sköts i huvudet av polisen och senare avled av sina skador. Utredningen mot polismannen som sköt har lagts ner – enligt internutredningen gjorde han inget fel.

– Vi har märkt en oro hos en del unga, inte minst för att mannen som sköts har många släktingar i Fittja, och vi har pratat en hel del om det här, säger Ulla Pålsson på Ungdomens hus i Fittja.

Närpolischef Ann-Kristin Gunnarsson har också märkt att rånet blivit ett stort samtalsämne i Fittja. Polisen har varit på Ungdomens hus och Fittjapulsen och pratat med folk, och patrullerande poliser har fått mycket frågor.

– Det är en viktig uppgift för oss att vara ute och ha en dialog. Visst har några varit upprörda, men det har inte varit någon hätsk stämning, säger hon.

Polisen fortsätter nu arbetet med att hålla kompletterande förhör med alla vittnen som var på plats och gå igenom den tekniska undersökningen från guldrånet.

– Självklart kan det komma fram information som leder till fler gripanden, säger Lars Bylund, pressansvarig på polisen.