Fyra gripna efter knivdåd i Husby

Vid lunchtid på söndagen larmades polisen till Husby. En stund senare rapporterades det om ytterligare en knivskärning i närheten.

Strax efter tolv på söndagen larmades polisen till Husby. En person ringde då SOS och berättade att han blivit knivskuren. När polisen kom till platsen hittades en andra knivskadad person. De båda har förts till sjukhus.

– En av dem fick åka med polisen till sjukhuset och den andre med ambulans, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen till Aftonbladet.

Området där personerna hittades spärrades av och en teknisk undersökning av platsen genomfördes. Själva brottet tros ha begåtts i en lägenhet.

– Vi hittade en kniv utanför en hiss i trappuppgången och det är blodspår i trappen, säger Sven-Erik Olsson till Aftonbladet.

Vid 13.20-tiden inkom ett nytt samtal till polisen om att blodspår ska ha setts i ett hus på Bergengatan. En patrull på plats meddelade strax därefter att en tredje skadad personer ska ha kört till sjukhus av privatpersoner.

På Bergengatan hittade polisen blodspår och ytterligare en kniv. Spåren tyder enligt polisen på att den tidigare knivskärningen på Trondheimsgatan kan ha en koppling till den på Bergengatan.

Polisen har också genomfört en husrannsakan på Bergengatan och det ska ha funnits en kvinna i lägenheten.

De tre personer som vårdas på sjuks är också misstänkta och gripna för inblandning i knivskärningen. Dessutom har en person hämtats till förhör, även denna är gripen för delaktighet i gärningen.

Händelserna är rubricerade som försök till mord alternativt försök till dråp.