ANNONS

Fler misstänks för mordbränderna

Utredningen kring mordbränderna mot socialtjänsten i Botkyrka växer.

Nu har ytterligare två personer i 20-årsåldern häktats.
ANNONS

Förra veckan kunde Lokaltidningen Mitt i berätta att fyra personer hade häktats misstänkta för mordbränderna mot olika socialkontor i Botkyrka.

En man i 45-årsåldern häktades på sannolika skäl misstänkt för anstiftan till fyra mordbränder, ett fall av skadegörelse och ett försök till mordbrand. En kvinna i 25-årsåldern häktades på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till brotten. Dessutom häktades samtidigt två personer i 20-årsåldern för att ha genomfört morbränderna och skadegörelsen.

I dag, torsdag, häktades ytterligare två personer i 20-årsåldern misstänkta för att ha varit delaktiga i attentaten. De är på sannolika skäl misstänkta för en eller flera mordbränder.

– En person under 18 år är också misstänkt för inblandning, men har släppts på grund av sin ringa ålder. Det är totalt sju misstänkta och sex som sitter häktade, säger åklagare Stefan Creutz.

Under sommaren har socialtjänsten i Botkyrka utsatts för fyra mordbränder. Kontoret i Tullinge är värst drabbat, med två brandattentat och ett fall av skadegörelse mot socialtjänsten. Även kontoren i Hallunda och Tumba har drabbats av liknande mordbränder. Det har även satts upp flera hotfulla lappar riktade mot socialtjänsten satts upp, som polisen kopplar samman med brandattackerna.

Förutom attentaten mot socialkontoren är de sex häktade personerna misstänkta för försök till mordbrand på Värmdö, där en personbil som tillhörde en anställd inom socialtjänsten sattes i brand.

Så sent som i fredags krossades en ruta till socialkontoret i Tumba, men det tror polisen inte har med utredningen att göra.

– Vi utreder ju om det finns ett samband, men just ser vi inte att det gör det, säger utredare Johan Winell.

ANNONS
Fakta

Dessa brott misstänks de för

Skadegörelse den 30 juni mot socialtjänsten i Tullinge.

Mordbrand den 16 juli mot socialtjänsten i Tullinge.

Mordbrand den 17 augusti mot kommunkontoret i Tumba.

Mordbrand den 25 augusti mot socialtjänsten i Hallunda.

Mordbrand den 27 augusti mot socialtjänsten i Tullinge.

Försök till mordbrand den 2 september mot personbil i Värmdö.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Botkyrka Salem direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.