Världsartisten Taylor Swift kommer till Stockholm och spelar tre kvällar i rad på Friends arena den 17, 18 och 19 maj.

I samband med det kommer polisen skala upp sin närvaro vid arenaområdet, i innerstan och på tunnelbane- och pendeltågsstationer.

– I och med att terrorhotnivån ligger på nivå fyra – vilket innebär en hög risk – kommer vi ha fler synliga och civilklädda poliser, säger Michael Fetz, polismästare och samordnare för terroristbekämpning.

Övergiven väska: Skäl att kontakta polisen

Polisen kommer ha tillgång till drönare för att lättare kunna övervaka stora folksamlingar men uppmanar även allmänheten att vara uppmärksam på beteenden och föremål som sticker ut.

– Jag aktar mig för att konkretisera för mycket, men en övergiven väska skulle kunna vara skäl att kontakta polisen, säger Michael Fetz.

Hans råd är tydligt: Kontakta hellre polisen en gång för mycket än för lite.

– Förhoppningsvis finns det en polis eller ordningsvakt i närheten av där man befinner sig. Om det inte gör det ska man ringa 112, om det är akut, eller 114 14.

Eurovision kan påverka

Poliser från Norge och Danmark har rest till Malmö för att stötta sina svenska kollegor under Eurovisionveckan. Det finns än så länge inga planer på ett liknande samarbete när Taylor Swift spelar i Stockholm.

– Möjligen skulle händelseutvecklingen i Malmö kunna påverkan frågan, men som det ser ut nu kommer inte norska eller danska poliser komma till Stockholm.