Fortsatt fler poliser efter terrorattack

Polisen fortsätter ha ökad närvaro på utvalda platser i Stockholm efter tisdagens terrorattack.

– Folk ska känna att vi försöker ha koll på vad som händer, säger Carina Skagerlind vid polisen.

Precis som vid alla stora händelser i omvärlden har Stockholmspolisen ökat sin närvaro på ett antal platser. Det handlar om Centralstationen, Bromma flygplats och Arlanda flygplats. Där rör sig under onsdagskvällen fortfarande fler poliser än vanligt efter terrorattacken i Bryssel.

– Av strategiska skäl kan vi inte säga hur många fler vi är, men det är avsevärt fler poliser ute än det brukar vara, säger Carina Skagerlind vid polisens presstjänst.

– Det är av trygghetsskäl för att folk ska känna att vi försöker ha koll på vad som händer. Det finns inte ett ökat uttalat hot mot Stockholm, men man ska vara medveten om vad som händer i omvärlden utan att för den delen vara rädd, säger Carina Skagerlind.

Polisen har utöver flygplatserna och Centralstationen även andra områden och byggnader som man håller extra koll på efter terrorattacken i Bryssel.

– Vi har alltid en fast bevakning på ett antal andra platser som kan vara utsatta i sådana här lägen. Vilka det är berättar jag inte, men man kan ju gissa vilka det handlar om säger Carina Skagerlind.