ANNONS

Fler stadsodlare sökes till täppor på Östermalm

Nu får fler chansen att stadsodla på Östermalm, när antalet täppor utökas.
Nu får fler chansen att stadsodla på Östermalm, när antalet täppor utökas.
Det finns nu fler ställen på Östermalm där man kan stadsodla med hjälp av kommunen. Och det finns fortfarande möjlighet att hoppa in i några av odlingsföreningarna.
ANNONS

Östermalm

I Tessinparken/Olaus Petriparken stadsodlas det i år igen. Och i Hjorthagen/Norra Djurgårdsstaden finns nu tre odlingsplatser: Motalaparken, på Älgpassgatan och på Fågelhundsgatan.

Dessutom är en förening igång med odling i Londonparken på Gärdet.

På de platserna odlar nu Östermalmsborna själva – mitt i stan och det finns fortfarande platser kvar i samtliga föreningar.

Fredrik Ekroth jobbar på parkmiljögruppen i norra innerstan. Trots att det finns platser kvar upplever han att det varit ett starkt odlingsintresse i stadsdelen, men att det funnits en tröskel när odlarna tvingats starta egna föreningar – något som är nytt för i år.

– Men det har verkligen varit ett stort engagemang, man har tagit del av andra odlingsföreningars erfarenheter, diskuterat ordningsstadgar och redan löst praktiska uppgifter tillsammans. Så det här blir en slags grannsamverkan som gör att man lär känna andra som bor i närområdet på ett nytt sätt, säger han.

Har man idéer om andra platser för stadsodling där man skulle vilja starta en förening kan man anmäla intresse till stadsdelsförvaltningen. På stockholm.se/ostermalm/stadsodling finns information om hur man gör detta.

Hur länge kan man anmäla nya platser?

– Vi sätter inget stoppdatum. Man kan föreslå platser löpande under året, eller inför nästa år om man hellre vill det. Sedan är det förstås roligare att börja odla ju längre tid det finns kvar på säsongen, säger Fredrik Ekroth.

ANNONS