ANNONS

Flera artister sluter upp mot näthat

Elin Wiigh från Mörby uppträder på gala mot näthat på Danderydsgården
Elin Wiigh är taggad inför kvällens gala: "Jag tycker att det känns fantastiskt".
Annamia Fast från Stage Academy programleder gala mot näthat i danderyd. Artistförmedlare.
"Man kan inte göra allt men manifestationen kommer att vara en del i ett större movement att sprida kärlek på nätet istället för hat.", säger Annamia Fast som leder galan.
Lisa Ajax, artist, som uppträder på gala mot näthat i Danderyd.
Lisa Ajax är en av många artister som uppträder.
"Vi ska ta tillbaka nätet". Det är slogan för galan mot näthat som äger rum på Danderydsgården i samband med Danderyds kulturfestival.
- Det är väldigt viktigt att ha sådana här event, säger Elin Wiigh en av artisterna.
ANNONS

En mängd artister gästar ikväll konserten ”Manifestation för kärlek, repekt och vänskap på nätet” som äger rum under Danderyds kulturfestival i helgen. Lisa Ajax, Julia Eklöf, Samir från kanal 5 och Scyscraper är bara några i stjärnvimlet.

En lokal förmåga blir det också. Elin Wiigh från Mörby har paus i skolschemat när Mitt i ringer och hon ser fram emot att spela två låtar ikväll.
– Det är så otroligt viktigt. Att ha manifestationer hjälper många att visa att man inte är ensam. Jag kan inte tänka mig hur jobbigt det är för de som utsätts på nätet. Jag tycker att det är otroligt viktigt att man tar tag i det och pratar om det, säger Elin Wiigh som själv inte varit utsatt men som har vänner som blivit det.

Annamia Fast som driver artistförmedlingen Stage Academy och även leder galan under fredagkvällen berättar att flera av artisterna som medverkar blivit utsatta för näthat. Hon tror att de kan fungera som positiva förebilder. Tanken är att manifestationen ska vara mer inriktad att lyfta bra beteende på nätet än att fokusera på ”mot”.
– Genom artisterna vill vi skapa positiva bilder så att man kan sprida kärlek istället för hat, säger hon.

Förhoppningen är att det ska bli fullt med folk. Det finns 250 platser att fylla på Danderydsgården men i och med det gedigna programmet lär det inte bli svårt. Och Annamia Fast avslöjar att flera hemliga kändisar kommer att dyka upp i vimlet. Personer som har hört av sig och vill stötta projektet som går under hashtagen ”SlutaHataBörjaPrata med slogan ”Vi ska ta tillbaka nätet”.

 

Fakta

Sluta-Hata-Börja-Prata-galan

Konsert/manifestation för kärlek, respekt och vänskap på nätet #SlutaHataBörjaPrata
När?  Fredagen den 21/10 kl 19.00-24.00
Var? Danderydsgården
Kostar? Fritt
Medverkande: Lisa Ajax, Samir, DJ2MUCH med hemliga gäster, avslöjas på plats, Cleo, Elin Wiigh, High15, Jacob Frohde, Skyscraper, Charlie Ebert, Julia Ekelöf med flera.
Arrangörer: Danderyds fritidsgårdar, Stage Academy och Danderyds kommun.
Evenemanget tar plats under Danderyds kommun kulturfestival den 20-23 oktober.

Källa: https://www.facebook.com/events/717678098389955/
ANNONS