Flera skottlossningar i södra Stockholm

Bilderna är tagna i andra sammanhang.
Bilderna är tagna i andra sammanhang.
Flera skott avlossades på flera håll i Södra Stockholm i går och under natten, ingen har gripits efter dödsskjutningen i Östberga, kulturfestivalen är i gång och Mitt i tipsar om hur du bäst klarar jobbstarten efter semestern.
Det här några av morgonens aktuella nyhetshändelser i Stockholm.

Skottlossningar i Söderort

Vid 20-tiden på tisdagskvällen larmades polisen till Skarpnäck efter samtal om att smällar ska ha hörts i närheten av Skarpnäcks Allé. Flera fynd på platsen har gjort att en förundersökning om mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan har upprättats.

Enligt polisen har någon avlossat skott mot en lägenhet.

– En anmälare har ringt in och sagt att skott avlossats mot dennes lägenhet och vittnen har sett personer jaga varandra ute på gatan, säger Lars Byström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Ingen har gripits och det finns inga uppgifter om att någon skadats i samband med skottlossningen.

Ungefär samtidigt fick polisen in larm om misstänkt skottlossning i Fittja. Vittnen uppger att de har sett en person med vapen och en anmälan om grovt vapenbrott har upprättats.

Under natten, vid 00:44, fick polisen in ytterligare ett larm om skottlossning. Den här gången från Björkhagen. Även där hittar polisen ett skotthål genom ett lägenhetsfönster.

Polisen uppger att de i nuläget inte kan se något samband mellan skottlossningarna, som skett på minst fyra platser i södra Stockholm.

Ingen gripen efter dödsskjutning i Östberga

Ingen har ännu gripits efter skottlossningen i Östberga i går, där en ung man under kvällen avled efter att ha träffats av ett skott i huvudet. Polisen kan fortfarande inte uttala sig om eventuella motiv till händelsen.

Brottsrubriceringen i fallet är mord och mordförsök, och enligt polisen har flera personer hämtats till förhör.

Knark säljs i butik efter kameraövervakning

Bostadsområden och butiker är kriminellas nya tillhåll för att sälja droger i Järva.

I Tensta och Rinkeby har droghandeln flyttat in i butiker efter att polisen börjat kameraövervaka området.

– Droghandeln pågår framför mina ögon i min butik, jag känner mig maktlös, säger en näringsidkare i Rinkeby.

Jobbigt att jobba?

Känns dagarna i hängmattan eller kvällarna på balkongen redan avlägsna? Du är inte ensam. Att vara tillbaka på jobbet kan kännas tungt, även om arbetsuppgifterna är roliga.

 – Det är helt normalt att ha lite ångest och oro inför att börja jobba igen. Du går ju upp i belastning och tänker att nu ska man in i det här ekorrhjulet. De flesta föredrar ju ändå att vara lediga, säger Mikael Skifte, rehabiliteringskonsult på Stressmottagningen i Stockholm.

Festival hela veckan

Kulturfestivalen i Stockholm har börjat och fram till på söndag bjuds det på kulturarrangemang av alla de slag spridda över hela staden. Ta en titt på Mitt i:s guide för att hitta guldkornen under veckan.

Ostadigt väder

Stockholmarna bjuds under inledningen av onsdagsmorgonen på klart väder, men som under förmiddagen riskerar att övergå i regn. Under eftermiddagen drar regnvädret bort, men enligt SMHI:s prognos lär det fortsätta att vara mulet. Solen tittar sedan fram igen till kvällen. Temperaturen kommer att ligga på mellan 16 och 20 grader.