Flera bilar utsatta för stölder

Flera stölder i bilar av märken som BMW och Mercedes har skett i Örby och Högdalen under den senaste tiden.
Flera stölder i bilar av märken som BMW och Mercedes har skett i Örby och Högdalen under den senaste tiden.
På en natt inträffade åtta stölder från bilar i Örby och Högdalen. Polisen misstänker att en liga ger sig på nya bilar för att komma över utrustning.

Det var under natten mellan 7 och 8 mars som bilar av märken som Mercedes, BMW och Audi råkade ut för stölderna. Samma sak har skett i flera andra områden i Stockholm och angränsande kommuner. I till exempel Älvsjö stals en ratt ur en Mercedes. Men även i Danderyd och Österåker har det skett.

– Vi har sett en trend att man ger sig på de lite finare bilarna, som BMW, Mercedes och sådant. Mest har de gett sig på airbags, navigationssystem och så vidare, säger Daniel Granström, kommunpolis.

Stölderna brukar gå snabbt och vara svåra att märka. Daniel Granström berättar att när en airbag stjäls brukar oftast en ruta krossas, men att bilen annars ser normal ut.

Oftast har stölderna skett på nätterna och ibland har stöldgodset hittats gömt i närheten av platsen där brottet begicks. Men att skydda sina bilar mot stölderna kan vara svårt.

– Det är jättesvårt att skydda sig. Det drabbar bilar som står på gatan och sådana som står i allmänna garage. Det gäller att hålla uppsikt, säger Daniel Granström.