Flera busslinjer kan dras in

Enligt Nobinas nya förslag är färre byten tänkta att ske vid Slussen, och i stället vid Farsta C.
Enligt Nobinas nya förslag är färre byten tänkta att ske vid Slussen, och i stället vid Farsta C.
Flertalet busslinjer mellan som körs av bussbolaget Nobina kan dras in. Nobina har skickat ut ett remissförslag om stora förändringar – med förslag på nedläggningar av flera sträckor och direktbussar.

För att effektivisera busstrafiken har bussbolaget Nobina skickat ut ett remissförslag om förändringar i busstrafiken. Flera direktbussar till Gullmarsplan föreslås att dras in och fem linjer läggs ner helt. Totalt berörs ett 40-tal busslinjer i det nya förslaget som skickats ut till sju berörda kommuner.

I och med att ta bort sträckan till Gullmarsplan är i stället tanken att resenärer som vill ta sig in till stan, i stället ska byta i Farsta strand och Handen.

Nobina har i sitt nya avtal med landstingets trafikförvaltning mer frihet att styra över linjedragningarna. Det nya förslaget bedömer de ska generera i fler och nöjdare resenärer.

För Skarpnäcks del är det linje 816 Gullmarsplan-Tyresö C som drabbas. Kortturerna mellan Skarpnäck och Gullmarsplan föreslås dras in under sommarens lågtrafiksperiod på grund av lågt resande. Under för- och eftermiddagar kommer linjen att få 30-minuterstrafik.