Min lokala hjälte

Polisen varnar för åldringsbrott

Flera åldringsbrott har inträffat i Roslagen den senaste tiden. Senast i fredags blev en 95-åring bosatt på Grindtorpsvägen bestulen i sitt hem.
Flera åldringsbrott har inträffat i Roslagen den senaste tiden. Senast i fredags blev en 95-åring bosatt på Grindtorpsvägen bestulen i sitt hem.
Mannen som ringde på porttelefonen ville prata vårdplaner. 95-åringen som är bosatt på Grindtorpsvägen släppte in honom. Sedan blev han besluten på pengar och bankort.

Någon gång i fredags ringde det på porttelefonen hemma hos en 95-årig man bosatt på Grindtorpsvägen. En okänd person ville komma upp och diskutera vårdplaner.

95-åringen släppte in mannen. Efter ett tag blev han utlurad på balkongen med förevändningen att det var för varmt i lägenheten.

Under tiden tog sig ytterligare en person in i lägenheten och stal 95-åringens pengar, hans bankort och koder.

Ytterligare ett åldringsbrott inträffade på Badvägen i Åkersberga den gångna helgen. Offret i det fallet var en man född 1925.

Exakt vad som där skedde är oklart eftersom den drabbade mannen har problem med att minnas detaljer.

Enligt Christer Sandström informatör på polisen i Roslagen har flera åldringsbrott inträffat i området under sensommaren.

Ofta ringer förövaren på porttelelefonen och utger sig för att vara företrädare för kommunen eller något telecomföretag.

– Vårt råd är att inte släppa in någon utan be dem återkomma. Varken kommunen eller telecomföretagen agerar på det här viset, säger Christer Sandström.