ANNONS

Flera i kokainligan får skärpta straff

Hovrätten förlänger straffen för den knarkliga som körde ut kokain via taxibilar. Flera av de dömda är från söderort.
ANNONS

Efter att den omfattande knarkhärvan nystats upp i tingsrätten var det två personer från söderort tillsammans med en Nackabo som fick de strängaste straffen. Totalt dömdes tolv män – nästan alla förnekade brott.

Domen överklagades och hovrätten skärpte flera av straffen. En man från Enskede får sitt straff förlängt från sex till tio år. En annan man från västra Stockholm fick sex i stället för fem års fängelse.

De långa straffen beror, enligt domstolen, på att ligan smugglat in narkotika i Sverige och att allt varit välorganiserat. Sedan december 2012 hade knarkligan, enligt åklagaren, sålt droger via ett taxibolag där flera av de dömda jobbade. Polisen hade spanat och avlyssnat ligans telefoner, bilar och lägenheter länge. Till sist togs de på bar gärning när de skulle hämta 65 kilo amfetamin och kokain från en lastbil i Helsingborg.

En man från söderort pekas ut som ledare för ligan. Det var han som planerade inköpen av knarket och det var till honom som de andra inblandade redovisade vinsten från försäljningen. Det var även han som betalade ut lön till övriga inblandade. Mannens straff på tio års fängelse fastställdes av hovrätten.

Till sin hjälp hade ligan bland annat en man från Skärholmen som fick fem år i tingsrätten. Han var den enda vars dom inte överklagades till hovrätten.

Till sist togs de på bar gärning när de skulle hämta 65 kilo amfetamin och kokain.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Söderort - Skärholmen Vårberg Bredäng direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.