ANNONS

Flera inbrott på samma dag i Häggvik

Inbrott
Fyra inbrott på kort tid. Tre i Häggvik och ett i Norrviken.
Flera inbrott anmäldes i går kväll i Norrviken och Häggvik. "Någon form av samtidigt angrepp", uppger polisen.
ANNONS

Mitt i Sollentuna skrev tidigare i veckan om att november varit en mörk månad i Sollentuna när det gäller inbrott. Totalt 40 inbrott anmäldes, både försök och fullbordade.

I går, tisdag, var det dags igen. Flera inbrott skedde på dagtid i Häggvik. Första larmet kommer in vid halv åtta under tisdagkvällen. Då gällde det ett inbrott i en bostad i Häggvik som ska ha skett under dagen. Samma sak strax därpå – en eller flera gärningspersoner hade då  krossat fönster i ett radhus.

Det är fyra stycken och verkar vara någon form av samtidigt angrepp

Ett tredje inbrott anmäls kvart i nio i Häggvik. Man har tagit sig in på bottenvåningen. Polisen får uppgifter om ett fjärde i Norrviken vid midnatt. Här hade inbrottstjuvar lämnat allt i en enda röra.

– Det är fyra stycken inbrott och verkar vara någon form av samtidigt angrepp, säger Kjell Lindgren, presstalesperson på polisens mediecenter.

Under dagen har kriminaltekniker arbetat på platserna.

LÄS MERPolisen varnar: Nu ökar inbrotten

– Tyvärr är det den årstiden som boende drabbas av det här, säger han och berättar att det kan vara svårt att skydda sig mot inbrott som sker på bottenvåningar men att det det bästa är att ha lyhörda grannar som snabbt kan tipsa polisen.

– Då kan det finnas en chans att hinna i tid och ta dem på bar gärning,

ANNONS

När inbrottet väl ägt rum är det bra att sedan tidigare dokumenterat sina värdeföremål och förvarat dem på ett säkert ställe. Främst när det kommer till försäkringsfrågor. Oftast stjäls mindre föremål som värdefulla smycken.