Flera inbrott i december – tre häktade

Under december ökade antalet bostadsinbrott i norrort kraftigt enligt polisen.

– Mestadels har inbrotten skett i radhus, parhus och kedjehus. Däremot har det inte varit så många lägenhetsinbrott, säger Lennart Segerqvist, polisinspektör vid Norrortspolisen.

Järfälla var särskilt drabbat en period.

– Det var väldigt mycket i Järfälla före jul, säger Lennart Segerqvist.

Exempelvis stals guldsmycken i en lägenhet i Viksjö den 20 december. Vid ett inbrott i en lägenhet i Jakobsberg mellan den 11 och 19 december stals bland annat silverbestick och vid ett annat lägenhetsinbrott i Jakobsberg den 19 december stals en dator och en kamera.

Inbrottstjuvarna passade även på att göra bostadsinbrott under jul- och nyårshelgen. Då fick Norrortspolisen in ett tiotal inbrottsanmälningar.

Årets första inbrott i Järfälla skedde under nyårsaftonen, i en bostad i Viksjö. I det fallet är det ännu okänt vad som stulits.

– På vissa ställen är det väldigt stora värden som stulits, säger Lennart Segerqvist.

Framförallt är det guld som inbrottstjuvarna är ute efter. Elektronikvaror som tv-apparater och datorer är enligt Lennart Segerqvist inte längre lika intressanta.

Tre män satt i förra veckan häktade misstänkta för några av inbrotten i norrort. Polisen vill inte närmare gå in på omständigheterna hur männen greps. Männen är födda i början av 90-talet och är enligt polisen kända för liknande brott sedan tidigare.

På vissa ställen är det väldigt stora värden som stulits.Lennart Segerqvist Norrortspolisen