Min lokala hjälte

Knark och skjutvapen hittades hos Grimstabo

Det här vapnet hittade polisen hemma hos Grimstabon.
Det här vapnet hittade polisen hemma hos Grimstabon.
Kokain, dopningsmedel och ett skjutvapen med nio skarpa patroner.

Det hittade polisen hemma hos mannen i Grimsta, Vällingby.

Nu har Svea hovrätt instämt i tingsrättens dom - mannen döms till 4,5 års fängelse.

I oktober förra året stoppade polisen mannen när han körde bil. I bilen hittade polisen cannabis och nära 64 000 kronor i kontakter. Vid en efterföljande husrannsakan hittades flera kilo cannabis och andra droger samt kontanter hemma hos mannen i Grimsta. Han häktades misstänkt för bland annat narkotikabrott, men släpptes i december.

Men det dröjde inte länge innan Grimstabon blev misstänkt för ytterligare brott och polisen gjorde en till husrannsakan i februari i år. Då hittade de knark, dopningsmedel, ett skjutvapen med nio skarpa patroner och över 70 000 kronor i kontanter.

Mannen nekar till de flesta av brotten han dömts för, och menar att någon annan måste ha tagit vapnet till lägenheten och att han självmedicinerade cannabis och köper större partier för att slippa köpa nytt ofta. Han menar att han inte kände till kokainet som hittades i lägenheten.

Men Solna tingsrätt bedömde tidigare i somras att mannen sysslat med knarkhandel och dömde honom till fyra år och sex månaders fängelse för bland annat vapenbrott och grovt narkotikabrott. Åklagaren överklagade domen och yrkade på ett högre fängelsestraff, medan mannen yrkade på att han skulle frikännas från vissa av brotten han dömdes för. Nu instämmer Svea hovrätt i tingsrättens dom.