ANNONS

Flera rattfyllerister stoppade i Roslagen

Bilden är från ett tidigare tillfälle och inte från förra veckans insats.
Bilden är från ett tidigare tillfälle och inte från förra veckans insats.
14 förare som druckit och en som var drogpåverkad.

Det blev resultatet efter att polisen jagat rattyllerister i Roslagen förra veckan.
ANNONS

Polisen i Roslagen har haft en insatsvecka där de lagt extra fokus på trafikkontroller. Under förra veckan stoppades 14 rattfulla förare som var påverkade av alkohol, och en som var påverkad av droger.

– Tyvärr så skrapar vi nog bara på ytan, säger Anders Enquist på polisen.

Jämfört med samma vecka föregående år har antalet rattfulla som stoppas ökat. Då stoppades fem personer som druckit alkohol och två som var drogpåverkade. Men Anders Enquist tror inte det betyder att problemen ökat, snarat har de jobbat bättre från polisen den här veckan.

– Det beror nog mest på att vi jobbat intensivt, säger han.

Ett problem som polisen upplever när de är ute och gör kontroller är att många förare varnar varandra med blinkningar eller via sociala medier. Särskilt vanligt är det utanför tätorterna.

– Vi gjorde en kontroll ute på Ljusterö och märkte att det var påfallande lite trafik, och vi fick veta av förare som vi pratade med att de redan kände till att vi skulle vara där, säger Anders Enquist.

Det innebär att flera potentiella rattfyllerister kommer undan.

– De som varnar tror nog att de är schyssta, men de gör skada. Det kan ju vara någon som är efterlyst eller som utgör en trafikfara som kommer undan, säger Anders Enquist.

ANNONS