ANNONS

Flera bilar blev helt utbrända i Skärholmen

bilbrand
Larmet om branden kom vid fyratiden på natten.
Natten till tisdag brann fem bilar på Ekholmsvägen i Skärholmen. Samma natt brann över 80 bilar på västkusten, men Skärholmspolisen ser i nuläget ingen koppling till dem.
ANNONS

– I det utredningsläge vi är i nu koppplar vi inte alls ihop bränderna på Ekholmsvägen med vad som hänt på västkusten, säger kommunpolisen Malin Lehammer.

Bilbränderna i Göteborg, Trollhättan och andra städer vid västkusten spred sig genom uppvigling i sociala medier. Bilbränder i Skärholmen är däremot ofta försäkringsbedrägerier. Metoden brukar vara att sätta eld på en bil intill den man själv äger, så att ens egen bil blir skadad men misstanken riktas bort från en själv, enligt Malin Lehammer.

– Men vad orsaken till tisdagsnattens bränder vet vi inte än. Vi vet heller ännu inte i vilken bil branden startade, eftersom alla bilarna var så utbrända, säger hon.

I sommar har flera andra fordon brunnit – bland annat en bil vid Mälarhöjdsbadets parkering och en moped vid en skola.

– Om det sker många bränder brukar vi göra en analys ihop med stadsdelsförvaltningen om vad orsaken kan vara och om det finns några samband mellan bränderna, säger Malin  Lehammer.