ANNONS

Ett flertal fortkörare stoppade i Sollentuna

Veckans fartkontroll vid Sollentunavägen, samt kommunpolis Johan Lundgren.
Veckans fartkontroll vid Sollentunavägen, samt kommunpolis Johan Lundgren.
Sollentunapolisen meddelar att de i veckans fartkontroll tog 12 förare för fortkörning – inom loppet av en timme.
Samtidigt vädjar de på sin Facebooksida om att folk ska sluta tipsa varandra om var kontrollerna hålls.
ANNONS

Polisen gör just nu insatser för att stoppa fortkörare – och veckans hastighetskontroll vid Sollentunavägen/Arenavägen gav ordentlig utdelning. Hela 12 personer stoppades efter att ha ha överskridit den tillåtna hastigheten på vägen.

– Det är väl bra att vi upptäcker de som bryter mot hastighetsbegränsningen, men synd att det är så många under kort tid, säger Johan Lundgren som är kommunpolis med ansvar för Sollentuna.

Varna inte på fel sätt

På Facebooksidan ”Polisen Sollentuna/Upplands Väsby/Sigtuna” har man gått ut och berättat om veckans kontroll, och passar samtidigt på att be privatpersoner som upptäcker kontrollerna att inte varna andra om dem, inte minst för att kontrollerna även kan fånga upp andra efterlysta brottslingar. Men det är svårt att få ett stopp på varnandet, menar Johan Lundgren.

– Vi kan ju inte gärna hindra folk att gå ut och varnar varandra, men det är bättre om människor går ut och meddelar generella saker som ”tänk på att sakta ned vid skolor” än när och var en viss kontroll äger rum, säger han.

Klagomål i sociala medier

I kommentarsfältet på Polisens Facebooksida finns det efter kontrollen flera som uttrycker ilska och anser att polisen griper fortkörare istället för att ta i tu med andra problem, som att hantera brottslighet i problemområden.

Hur ser du på den sortens kommentarer?

– Eftersom vi står antingen där det är väldigt höga hastigheter, så att olyckor där ofta blir allvarliga och med dödlig utgång, eller vid skolor där det finns barn… Jag tror att de som skriver det där, de skulle aldrig tycka att det var okej att barn blev ihjälkörda för att man jobbar med annan brottslighet, säger Johan Lundgren.

Han fortsätter.

– Det här är inte något vi gör istället för att jobba i problemområden, det är inte antingen eller.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Sollentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.