ANNONS

Fletcher (M) vill ha tydligare högerprofil

Michaela Fletcher (M) ogillar moderaternas "vänstersväng" under Fredrik Reinfeldts tid.
Michaela Fletcher (M) ogillar moderaternas "vänstersväng" under Fredrik Reinfeldts tid.
Nu ger sig Österåkers kommunalråd Michaela Fletcher (M) in i debatten om moderaternas kris. De dåliga opinionssiffrorna kräver omedelbara åtgärder, skriver hon och menar att väljarna förväntar sig att moderaterna ska vara ett tydligt högerparti.
ANNONS

Det var moderaternas ”vänstersväng” 2011-2014 och vilja att vara alla till lags som gjorde att partiet tappade nästan 25 procent av väljarstödet i riksdagsvalet 2014.

Den slutsatsen drar Österåkers kommunalråd Michaela Fletcher (M) i en debattartikel i tidningen Dagens Samhälle (23/3).

Med anledning av att moderaterna fortsatt att tappa stöd under partiledaren Anna Kinberg Batra efterlyser Michaela Fletcher nu ”omedelbar reflektion och konkreta åtgärder”.

Valfrihet, låg skatt och ett starkt försvar

Fletcher skriver att ”de moderata konturerna suddats ut högst betänkligt” under de senaste åren innan det senaste valet, och exemplifierar med frågor där hon tycker att partiet släppt sina principer, bland annat inom migrationsfrågor, arbetsrätt och försvarspolitik.

”Vi är ett parti som rakryggat borde stå upp för valfrihet, ordning i ekonomin, låg skatt, stärkt polis, stärkt rättsväsende, strängare straff och ett starkt försvar. Migrationen ska vara reglerad och utgå från våra faktiska möjligheter”, skriver hon.

”Vårt parti behöver erkänna att vi varit otydliga och att vi tidigare i vissa avseenden drivit en politik som ligger långt från det fundament på vilket vårt parti vilar. Vi kan inte springa i cirklar i ett försök att vara alla till lags, utan vi ska fokusera på att vara våra väljare till lags, avslutar hon.

 

FOTNOT: I DN/Ipsos undersökning som presenterades i går (22/3) var moderaterna för första gången mindre än Sverigedemokraterna.

ANNONS