ANNONS

Flexibel skolstart i Huddinge – för att motverka smitta

Patrik Forshage, Huddinge kommun.
Patrik Forshage, gymnasie- och arbetsmarknadsdirektör i Huddinge kommun.
Huddinge kommun har beslutat att införa flexibel skolstart till höstterminen. Detta innebär att skolorna startar olika tider för att minska trängsel i kollektivtrafiken och på så sätt hindra smittspridning.
ANNONS

Region Stockholm har bestämt sig för att satsa på flexibel skolstart i år för att minska trycket i kollektivtrafiken och motverka spridning av coronaviruset. Huddinge är en kommun där in- och utpendling sker i hög utsträckning, och kommunen ska därför delta i satsningen.

– Det finns ju en fortsatt oro för smittspridning till hösten när 10 000-tals elever, som pluggade hemma under våren, nu ska vara tillbaka i fysisk skola, säger Patrik Forshage, gymnasie- och arbetsmarknadsdirektör i Huddinge kommun.

Viss distansundervisning

Kommunerna i länet har nu fått tillstånd från regeringen att i viss utsträckning fortsätta med distansundervisning i gymnasieskolorna.

– Eleverna kommer kunna resa till skolan vid olika tider, och någon lektion om dagen kommer man ha fjärrundervisning, säger Per Forshage och fortsätter:

– Att bara förskjuta dagen hade ju inte hjälpt, eftersom eleverna då hade hamnat i rusningstrafiken i andra änden. Man måste förkorta dagen i skolan, och då krävs viss distansundersvisning.

Gymnasieskolorna ska nu arbeta fram scheman för att minska trängseln i tunnelbana, buss och pendeltåg under höstterminen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.