ANNONS

16-årig flicka brände elev med elpistol

messingen väsby nya gymnasium
Misshandeln ska ha skett i slutet av november i fjol.
En elev på Väsby nya gymnasium har åtalats för att ha misshandlat en annan elev med en taser vid en av skolans toaletter.
ANNONS

En flicka har åtalats för att ha misshandlat en annan flicka på Väsby nya gymnasium. Händelsen ska inträffat i slutet av november och den misstänkta eleven var då 16 år.

Hon ska ha anklagat flickan för att ha pratat med andra personer om hennes hälsa. Därefter ska hon ha bett henne att följa med till toaletterna.

elpistol väsby

På en videofilm som hittats i en annan persons telefon syns flickan hålla i och använda ett föremål som misstänks vara en taser.

Där misstänks flickan ha tagit fram en elpistol, en så kallad taser, och tryckt den mot den andra elevens hals. Spänningen ska ha orsakat kraftig smärta och brännmärken.

Den andra eleven ska ha lyckats slå bort tasern och tillkallat lärare. När läraren satt med de två eleverna och pratade om det inträffade ska den åtalade flickan ha sagt ”jag är inte klar med dig” till den andra eleven.

Nu åtalas 16-åringen för misshandel, olaga hot och vapenbrott. I samband med misshandeln stängdes hon av från Väsby nya gymnasium under två veckor.

16-åringen har förnekat gärningarna.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Upplands Väsby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.