ANNONS

16-årig flicka misshandlade sin rival i Högdalen

16-årig flicka misshandlade sin rival i högdalen
Flickan lurades till Högdalen, där hon misshandlades.
En 16-årig flicka från Skärholmen ville hämnas en 15-årig flicka som var ihop med hennes ex-pojkvän.
Hon och hennes kamrater lurade 15-åringen till Högdalen, och misshandlade henne.
ANNONS

I december 2017 fick 15-åringen, som  är från Täby, ett sms från en okänd person. Där stod att hennes pojkvän ville ge henne en present och att hon skulle åka till Högdalen för att få den.

Men sms:et var en fälla. Vid Högdalens t-bana väntade en 16-årig flicka från Skärholmen som tidigare var tillsammans med samma kille. Vid hennes sida fanns en 15-årig flicka från Skärholmen och en 15-årig flicka från Bro.

De gav sig på Täbyflickan med sparkar och slag och drog henne i håret. Hon blev yr och fick rivsår i ansiktet och på halsen. Grus och glas trängde in i ena knäet så att hon haltade i över en vecka efteråt.

Dessutom fimpade flickan från Bro en cigarett i ryggen så att hennes jacka gick sönder, och hennes mobilskärmen sprack.

Motivet var hämnd. 16-åringen från Skärholmen var arg för att Täby-flickan var tillsammans med hennes expojkvän, och samlade sina vänner för att angripa flickan.

I bevisningen finns bland annat skickade sms som anspelar på våld.

Nu har 16-åringen från Skärholmen, som nu har hunnit fylla 17 år, dömts för misshandel till ungdomstjänst i 55 timmar. Flickan från Bro, som nu är 16 år, har också dömts för misshandel och skadegörelse, till ungdomstjänst i 45 timmar. Båda två ska dessutom tillsammans betala 11 250 kronor i skadestånd till Täby-flickan.

15-åringen från Skärholmen (som nu fyllt 16 år) dömdes för olaga hot. Hon hotade  Täbyflickan med våld ett par dagar före misshandeln, när hon och några andra vänner gick förbi henne vid t-banestationen i Rågsved. Hon dömdes till ungdomsvård.

 

ANNONS