Flicka hölls fången i lägenhet en vecka

En 17-årig flicka misstänks ha varit instängd i en lägenhet i Bromma i en vecka. Flickan lyckades fly i torsdags. Fyra personer misstänkts för människorov.

Polisen larmades till en lägenhet i Mariehäll i Bromma vid lunchtid i torsdags. En 17-årig flicka hade lyckats ta sig ut ur lägenheten och fick hjälp av en person som passerade förbi att kontakta polisen.

– Hon lyckade fly när de andra sov. Jag vet inte hur hon tog sig ut, säger Marie-Louise Nilsson, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Flickan berättade för polisen att hon varit instängd i lägenheten mot sin vilja i en vecka.

Polisen grep fyra personer, tre män och en kvinna, som befann sig i lägenheten. De fyra är mellan 26 och 44 år och anhölls i fredags, misstänkta för människorov.

Enligt polisen ska flickan inte vara fysiskt skadad.

– Hon är omhändertagen och vi ska försöka att prata med henne för att skapa oss en bättre bild av vad som hänt, säger Mats Eriksson, informationsansvarig vid Västerortspolisen.

Enligt de uppgifter polisen har i nuläget ska flickan ha kommit till Sverige för ett par veckor sedan, men det är ingenting de har fått bekräftat.

– Vi jobbar med att ta reda på om det finns någon koppling mellan målsägaren och de gripna. Vi håller också på att ta reda på om flickan har tagit sig hit frivilligt eller inte, säger Mats Eriksson, informationsansvarig vid Västerortspolisen.

– Vi hoppas hitta fler vittnen som kan ha sett något eller märkt något även innan flickan flydde, fortsätter han.

Körde stulen bil ner i vattnet

Brommaplan En kvinna i 70-årsåldern åkte tunnelbana i fredags när en man bad att få låna hennes telefon. Hon sa nej. När hon gick av vid Brommaplan följde mannen efter och tog tag i hennes huvud så att hon ramlade och slog sig, enligt polisanmälan.

Mannen sprang därifrån och försökte få en bilist att lämna ifrån sig bilen och bilnycklarna, men lyckades inte. Då sprang han fram till en annan bilist och ryckte ifrån henne bilnycklarna. Bilen hittades sedan i vattnet nära Kärsön. Polisen hittade inte mannen, men hans blöta kläder låg på land.